‘Het blijft een drama met het weggetje naar Schalkwijk’

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - We kunnen naar de maan of verder, maar de verbindingsweg tussen Vijfhuizen en Schalkwijk veilig maken voor fietsers en voetgangers wil maar niet lukken. Opnieuw is de definitieve afsluiting voor auto’s uitgesteld, meldt Menno Evers van de gemeente Haarlem.

Inmiddels is het dossier Vijfhuizen, zoals het polderweggetje officieel heet, zo’n veertig jaar oud. Spierballentaal wordt weggehoond, de geplaatste piramidepaal moedwillig kapot gereden en zelfs gerichte controles door de politie maken geen indruk. Fietsers en voetgangers worden regelmatig bedreigd door automobilisten die het weggetje als sluiproute gebruiken.

Onlangs leek het erop dat het werkelijk ging gebeuren. Een grote stevige heipaal aan de Vijfhuizense kant van de brug moest de doorgang voor auto’s voor eens en altijd belemmeren. Totdat uit nog eens goed nalezen van de documenten bleek dat een lange reeks van jaren ten onrechte is uitgegaan dat het huidige en uit 1982 daterende verkeersbesluit nog geldig is. Verkeersdeskundigen van Haarlem en Haarlemmermeer gaan nu met spoed een nieuw verkeersbesluit maken. “Het blijft een drama met het weggetje. Nog dit jaar willen we het nieuwe besluit ter visie leggen. De gevaarlijke situatie al veel te lang heeft geduurd”, stelt Evers. Over de piramidepaal zegt hij: “Steeds wordt hij met opzet vernield. Repareren kost handenvol geld. Dat doen we dus niet meer. Het wachten is op het nieuwe verkeersbesluit.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie