‘Vergeten hoekjes in polder verdienen meer aandacht’

29 november 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘Een geslaagde avond’. Dat vond vorige week fractievoorzitter Hans Hekstra van de ChristenUnie-SGP na afloop van een bijeenkomst in de Kruiskerk in Hoofddorp. Pittige discussies en prikkelende stellingen waren er genoeg. Na deze avond heeft de fractie weer voldoende munitie om in de raad te spreken over de openbare buitenruimte.

De ChristenUnie-SGP belegde de bijeenkomst om erachter te komen wat de burgers willen met de openbare buitenruimte. De teneur van de avond was dat er best nog het een en ander te verbeteren is in de gemeente. De grote lijnen zijn best goed, maar de vergeten hoekjes (niet gemaaide grasveldjes, kapotte bestrating, vervuilde plekken) verdienen meer aandacht.

De avond begon met een presentatie met foto’s van fraaie en minder fraaie situaties uit de wijk, waarop het publiek kon reageren. Daarna werden er zogenoemde themagroepjes gevormd. Het groepje ‘groen’ kwam met het idee voor een openbaar onderhoudsschema op internet zodat de burger kan nakijken wanneer het gras wordt gemaaid en het blad wordt verwijderd. Het ‘kunst’groepje wil een lijst met kunstuitingen op internet. Als inwoners weten wat kunst betekent gaan ze er meer van genieten, zo was de gedachte.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie