Overkapping voor flats in Hoofddorp en Badhoevedorp

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Bosvaartflat in Hoofddorp-Overbos en de Azalea-flat in Badhoevedorp krijgen op de bovenste galerijgang een overkapping. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten. De maatregel is onderdeel van een afspraak tussen de Woonmaatschappij en de gemeente.

Beide partijen hebben afgesproken dat de Woonmaatschappij kleine aanpassingen in haar woningen, zoals een verhoogde toiletpot of beugels, zelf betaalt. Daar staat tegenover dat de gemeente 250.000 euro per jaar uittrekt voor het ‘opplussen’ van flatgebouwen van de corporatie. Dat opplussen houdt in dat de gemeenschappelijke ruimten van de flats aantrekkelijker worden gemaakt voor ouderen.

De Woonmaatschappij stelde dit jaar voor bij een aantal flats de ruimte voor afvalcontainers om te bouwen tot een stalling voor scootmobiels. De afvalcontainers zouden dan onder de grond moeten komen. Het college heeft dat plan echter nog niet gehonoreerd. Volgens B en W zitten er nog te veel haken en ogen aan het voorstel en moet het daarom eerst worden onderzocht.

De overkapping van de Bosvaartflat en de Azaleaflat kan wel worden uitgevoerd. Dat kost respectievelijk 70.000 en 51.000 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie