Verrassende en betoverende ‘Vielfalt’ van theatermaker Jakop Ahlbom

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

De voorstelling ‘Vielfalt’ van de jonge theatermaker Jakop Ahlbom is een lust voor het oog en zit vol magie en prachtige vondsten. Een man raakt de weg kwijt in de wereld van een goochelaar op zoek naar zijn geliefde. Hij kan werkelijkheid en illusie niet meer onderscheiden. In een wereld waarin alles mogelijk is en niets is wat het lijkt, wordt hij geconfronteerd met zijn dromen en angsten. ‘Vielfalt’ toont met behulp van een mix van dans, mime, illusionisme en acrobatiek een bijna filmische wereld die zowel prachtig is als bizar. Op zondag 16 december is de voorstelling om 20.15 uur in De Meerse te zien.

HOOFDDORP - Twee armen komen uit de gootsteen. Een man verdwijnt tussen leuning en zitting van een bank. Mensen lijken zich te vermenigvuldigen.

‘Vielfalt’ werd unaniem geselecteerd voor het TF-1 festival dit jaar, waarbij de beste voorstellingen van het voorliggende seizoen getoond worden. Jakop Ahlbom, maker en zelf ook een van de spelers in ‘Vielfalt’, heeft de voorstelling in eerste instantie gemaakt vanuit de bewegingen van de acteurs. Dit leidt tot prachtige, soms bijna dansachtige acteerstijl. In een bijzonder decor wordt een spel gespeeld met werkelijkheid en realiteit: soms lijken de gebeurtenissen realistisch, dan gebeurt er plotseling weer iets heel bizars. Ahlbom noemt de films van David Lynch dan ook als een van zijn bronnen van inspiratie. Anders dan bij Lynch is ‘Vielfalt’ ook een hele humoristische voorstelling.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie