VVC zet goede reeks voort met dubbele cijfers: 10-0

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Eerste plaats in de tweede periode en het gat met de onderste vier ploegen is geslagen “We zijn bezig aan een goede serie, op deze manier wordt de wedstrijd tegen Kismet een heel belangrijke voor ons in verband met de tweede periode”, kondigde Hajo Hendriks twee weken geleden aan. “Ik wilde dat we zo vroeg mogelijk in de wedstrijd afstand zouden nemen vandaag, dan heb je verder geen last meer van een ploeg als Kismet”, verklaarde Hendriks de gretigheid waarmee VVC van hem moest spelen.

VVC - Kismet ‘82 10-0 (5-0)

1-0 en 2-0 Wilbert Abbink, 3-0 Edwin van Heek, 4-0 Wilbert Abbink, 5-0 Yorbin den Ouden, 6-0 Bart Klootwijk, 7-0 Martin Gorter, 8-0 Giovanni Kolf, 9-0 Yorbin den Ouden, 10-0 Bart Klootwijk

Gele kaart: Edwin van Eenennaam

Dat de wedstrijd tegen Kismet inderdaad een sleutelduel was, bleek na afloop. VVC had zelf de dubbele cijfers gehaald en de concurrenten in de tweede periode verspeelden allen punten. Volgende week tegen Roda’23 kan VVC een flinke stap zetten in de richting van de tweede periode. Prettige constatering was in elk geval ook dat VVC door de succesvolle serie een gat heeft geslagen met de onderste vier ploegen van de ranglijst. Dan de wedstrijd. In de eerste minuut verzuimde Bart Klootwijk de score te openen, in de tweede minuut kopte Yorbin den Ouden net over en in de derde minuut scoorde Wilbert Abbink na een vrije trap van Erwin Bouwmeester 1-0. Daarna werd er een klein kwartier rommelig gevoetbald. De harde wind dwars over het veld was daar voor een groot deel debet aan. In de twintigste minuut pakte Wilbert Abbink halverwege de helft van Kismet de bal af, liep een aantal meters door en schoot de 2-0 in de touwen. “Nu doorgaan”, riep Hajo Hendriks vanaf de zijlijn. “Op slot gooien die pot, ze zijn er nu rijp voor.” Even later stuurde Yorbin den Ouden Edwin van Heek weg voor de 3-0. Kismet was op ruime achterstand gezet en verloor na een klein halfuur spelen bovendien zijn beste speler met rood omdat hij zich niet kon beheersen. Met tien man moest Kismet een ruime achterstand zien goed te maken. Onbegonnen werk dus. Voor rust voerden Wilbert Abbink en Yorbin den Ouden de score op tot 5-0, na rust verdubbelde VVC de score via doelpunten van Bart Klootwijk, Martin Gorter, Giovanni Kolf, Yorbin den Ouden, en weer Bart Klootwijk die de tiende op een presenteerblaadje kreeg van debutant Mo Abdellaoui die werd beloond voor zijn voorbeeldige inzet op de training. “We hebben vandaag goed gespeeld op een paar korte periodes in de wedstrijd na. Kismet is er niet aan te pas gekomen en wij hebben voetballend onze kansen gecreëerd”, stelde Hajo Hendriks tevreden vast.