Handhaving in horeca binnenkort van start

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente begint in het eerste kwartaal van 2008 met de handhaving van horecavergunningen. Dat zei burgemeester Theo Weterings vorige week tijdens het raadsdebat over het toekomstig horecabeleid.

Aanleiding voor de discussie was het recente onderzoeksrapport ‘Tussen servet en tafellaken’ van de gemeentelijke rekenkamercommissie. Uit dit onderzoek is gebleken dat er op horecagebied nog veel te verbeteren valt. Ondernemers moeten soms onnodig lang op een vergunning wachten en de gemeente gedoogt horeca-activiteiten waar geen vergunning voor is.

Vooral dat laatste punt is de gemeente op forse kritiek komen te staan van horecabelangenorganisaties. Ze vinden dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. De gemeente heeft toegezegd dat verzuim te zullen regelen.

Het college heeft alle aanbevelingen van de rekenkamer overgenomen. De fracties waren daar tevreden over, maar sommige vonden een jaar om een integraal horecabeleid te maken wel erg lang.

De partijen vonden ook dat er horecavoorzieningen voor jongeren moeten komen. VVD-raadslid Rob Koster zei dat als er een plan komt voor een discotheek in de nieuwe Markthof de gemeente dat direct moet steunen. CDA-raadslid Stans Gehrels stelde dat het horecabeleid niet alleen voor Hoofddorp en Nieuw-Vennep van belang is, maar zeker ook voor kleinere kernen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie