Buren kritisch over herbouw De Hoeve

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

Een meerderheid van de raad heeft vorige maand besloten dat er op het terrein van De Hoeve eerst een tijdelijke voorziening moet komen. Mogelijk volgt er later een een permanent onderkomen voor de groep jongeren die sinds anderhalf jaar dakloos is. Dit tot groot verdriet van de familie Gorthuis. “We wonen binnen korte afstand van deze plek. De omgeving is in het verleden onleefbaar gemaakt door bezoekers van De Hoeve”, zo sprak de heer Gorthuis de gemeenteraad toe. Volgens Gorthuis is het in het verleden wel voorgekomen dat hij in een hotel in Amsterdam moest gaan slapen, omdat hij gek werd van de herrie uit het jongerencentrum. “De bassen dreunen overal doorheen.”

Familie Gorthuis: ‘We dachten dat we eindelijk eens van die herrie verlost waren’ HOOFDDORP - Buurman Gorthuis van het zogeheten Hoeve-terrein aan de Hoofdweg in Hoofddorp was vorige week naar de raadsvergadering gekomen om te vragen hoe de raad het in haar hoofd heeft kunnen halen om het jongerencentrum te laten herbouwen. “We dachten dat we eindelijk eens van die herrie verlost waren”, sprak de Hoofddorper bitter.

CDA-fractievoorzitter Ed Koster wilde daarop van de inspreker weten waarom hij nu pas met dit verhaal kwam, terwijl de politiek toch lange tijd over dit onderwerp heeft gesproken. Een werkgroep uit de gemeenteraad probeerde op één lijn te komen over De Hoeve, maar dat liep op een mislukking uit. De VVD haakte al snel af, omdat ze vond dat de groep best terecht kan in een andere jeugdvoorziening. GroenLinks wilde niet verder gaan dan een tijdelijk onderkomen. Tijdens de begrotingsraad ontstond er niettemin een meerderheid voor een nieuwe Hoeve, omdat de PvdA-fractie met de oppositiepartijen meestemde. De sociaal-democraten zeiden dat ze zich daarmee aan hun verkiezingsbelofte hebben gehouden.

Buurman Gorthuis zei vorige week in de gemeenteraad er steeds vanuit te zijn gegaan dat het allemaal niet zo’n vaart zou lopen. De politiek zou toch niet zoveel geld uittrekken om De Hoeve weer in het zadel te helpen, zo meende hij. “We dachten dat het wel over zou waaien”, antwoordde Gorthuis.”Er was immers zoveel geld voor nodig.” Dat De Hoeve vooral herrie betekent, bleek volgens hem tijdens het in september gehouden festival. “De meesten kwamen helemaal niet uit Hoofddorp.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie