Autobedrijf AAC Overveen voorlopig niet verplaatst

13 december 2007 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Het autobedrijf AAC Overveen aan de Keplerstraat in Badhoevedorp wordt voorlopig niet verplaatst. Dat zei wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vorige week in de gemeenteraad. Volgens de wethouder kost een eventuele verplaatsing de gemeente te veel geld.

Bezuijen sloot niet uit dat het autobedrijf in de toekomst wel kan verhuizen. Omwonenden van AAC klagen al lang over overlast door geparkeerde auto’s. De gemeenteraad drong er daarom bijna twee jaar geleden bij wethouder Bezuijen op aan eens met de eigenaar te gaan praten of zijn bedrijf niet kan worden verplaatst.

VVD-raadslid Bert Slotboom kaartte de kwestie tijdens de raadsvergadering opnieuw aan, omdat hij had gehoord dat de gemeente een bijeenkomst heeft gehouden met bewoners van de Keplerstraat. Daarop is als mogelijkheid geopperd dat de bewoners de verkoop van auto’s op de huidige plek aanvaarden. Het VVD-raadslid was verbaasd dat de gemeenteraad niet is ingelicht over de bijeenkomst en dat er kennelijk een andere koers wordt gevaren dan de raad wil. “Waarom wordt er aan de oproep van de gemeenteraad geen gehoor gegeven?” zo wilde Slotboom weten.

Wethouder Bezuijen gaf toe dat voortzetten van het autobedrijf op de huidige plek één van de opties is. Hij zei op verzoek van de raad met de eigenaar van AAC te hebben gesproken, maar dat verplaatsing wat het college betreft voorlopig ‘niet opportuun’ is. Dat kan in de toekomst nog veranderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie