J.P. Heijeschool start dependance in Floriande

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ouders van kinderen die het speciaal basisonderwijs moeten volgen en die wonen in of in de buurt van de wijk Floriande, hoeven sinds kort geen gebruik meer te maken van een busje om hun kinderen ‘helemaal’ naar het centrum van Hoofddorp te laten vervoeren.

De J.P. Heijeschool heeft namelijk een dependance geopend in het schoolgebouw van de Optimist aan de Deltaweg. Vooralsnog een dependance met één lokaal en vier kinderen, maar, zo benadrukt de directeur van de J.P. Heijeschool, mevrouw Voskuilen, er is er wel een. “De afgelopen jaren zien we steeds meer dat scholen op zoek zijn naar passend onderwijs. Dat gebeurt door de expertise binnen de eigen school te halen. Dat gebeurt door meer samen te werken en kennis te delen. En het gebeurt door naar de kinderen toe te gaan. Dat laatste is dus duidelijk het geval met deze dependance. De kinderen komen niet naar de school toe, de school gaat naar de wijk toe.”

De dependance is bedoeld voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 7 jaar. Er is ruimte voor maximaal tien kinderen, er wordt voorzichtig gedacht aan een tweede groep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie