Grote belangstelling voor kerstdiensten

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

Pastor Kees van Lent bijvoorbeeld hanteert in zijn kerk aan de Kruisweg - de Joannes de Doperkerk - al een aantal jaren speciale toegangskaarten om de toeloop te kunnen reguleren. Maar zelfs met meerdere diensten lukt het niet om aan de vraag naar kaarten c.q. zitplaatsen te voldoen. De pastor heeft daarom besloten er één ochtenddienst aan toe te voegen. Een echte ochtenddienst die op 25 december al om 5 uur begint. Muzikale begeleiding is er van een organist, zangondersteuning wordt verleend door een cantor.Voor deze viering zijn géén kaarten vereist.

‘Kaarten gaan grif van de hand’ HOOFDDORP - Het wordt de komende dagen niet alleen duwen en dringen, maar vooral op tijd komen voor wie nog een (goed) plekje wil hebben tijdens een van de vele kerst(nacht)diensten.

De Meerkerk kent een soortgelijk ‘probleem’. Predikant Wigle Tamboer heeft dit jaar een speciale serie van zeven bijeenkomsten laten organiseren om maar zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wens van velen om de sfeer van kerst via een dienst, viering of bijeenkomst op te doen.

De zeven vieringen in het gebouw van De Meerkerk aan de Bennebroekerweg zijn verdeeld over twee dagen: zondag 23 en maandag 24 december.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie