‘Altijd over liefde’ in Oude Raadhuis

3 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een jaar geleden speelde Lucretia van der Vloot twee uitverkochte try-outs van haar nieuwe theaterconcert ‘Altijd over liefde’ in Het Oude Raadhuis. Inmiddels heeft het programma jubelende recensies gekregen. In ‘Altijd over liefde’ combineert Lucretia bestaande liedjes van artiesten als Burt Bacharach, Randy Newman, India Arie en Amy Winehouse met speciaal voor haar geschreven nummers van Paul de Munnik, Jan Boerstoel en Maarten van Roozendaal. Haar stem krijgt volop de ruimte in pop, soul en blues. ‘Altijd over liefde’ staat op woensdag 9 januari in De Meerse om 20.30 uur. Dit is de allerlaatste voorstelling van de tournee. ‘Altijd over liefde’ stond in eerste instantie gepland in Het Oude Raadhuis in november, maar door ziekte van Lucretia moest de voorstelling naar een later tijdstip verplaatst worden.

In ‘Altijd over liefde’ kan Lucretia van der Vloot behalve haar zangtalent ook haar acteertalent kwijt. Zij neemt het publiek op expressieve wijze mee in de wereld van haar liedjes. Ze bezorgt de zaal kippenvel met haar interpretatie van Maarten van Roozendaals ‘Dit te late einde’ over een man die ondanks alles zorgt voor zijn demente vrouw. Vervolgens brengt ze het hilarische ‘Poten’, een funky nummer waarin een enigszins ordinaire moeder het vriendje van haar jonge tienerdochter op zijn nummer zet met als uitsmijter ‘Je blijft met je poten van d’r af’. Lucretia weet van het nummer niet alleen een fantastisch swingend lied te maken, maar creëert een compleet hilarische scène. Van der Vloot wordt begeleid door Rob van Zandvoort (ex-toetsenist Tröckener Kecks) op piano, Kim Soepnel (o.a. Maarten van Roozendaal) op contrabas en Astrid Akse op gitaar en percussie.

Lucretia van der Vloot is zangeres, cabaretière en actrice. Na haar afstuderen aan de kleinkunstacademie was ze in het theater onder meer te zien in het toneelstuk ‘Tip Top’, in de cabaretvoorstelling ‘Klotewijven’, in ‘De Vagina Monologen’ en in verschillende muzikale programma’s als ‘The Female Factory’. Hiernaast speelde ze in de film en serie ‘All Stars’ en in de film ‘In Oranje’. In 2004 speelde ze haar eerste solotheaterconcert ‘Alles wat telt’, waarmee ze ook in Het Oude Raadhuis te zien was.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie