Jeugdambassadeurs van start

10 januari 2008 om 00:00 Nieuws

De gemeente wil in het nieuwe beleid de regie voeren over een netwerk, dat kinderen en jongeren tot hun 23ste jaar begeleidt. “We willen dat niemand buiten de boot valt”, zei wethouder Arthur van Dijk van Jeugd en Onderwijs bij de presentatie.

College van B en W ziet viertal succesvolle jongeren als voorbeeld voor alle jeugd HOOFDDORP - Met de presentatie van het nieuwe jeugd- en onderwijsbeleid heeft de gemeente afgelopen maandag ook vier jeugdambassadeurs aangesteld. Ze moeten als voorbeeld dienen voor alle jongeren die hun dromen en idealen willen waarmaken.

De vier jeugdambassadeurs toonden zich enthousiast over hun benoeming. Ze worden komend jaar door de gemeente ingezet bij uiteenlopende activiteiten voor jongeren. De 16-jarige Tessa van Tol uit Abbenes is benoemd tot jeugdambassadeur cultuur. Zij is bekend van het tv-programma So You Wanna Be A Popstar, waarbij ze de finale haalde.

De zussen Natasha (16) en Georgina (13) Booth uit Lisserbroek zijn in 2008 de jeugdambassadeurs mens en maatschappij. Zij organiseerden in 2006 met veel succes het popfestival Brainwash in Hoofddorp. Ze zamelden hiermee 20.000 euro in voor jonge slachtoffers van de tsunami op Atjeh. Ook daarna hebben de zussen zich ingezet voor goede maatschappelijke doelen. De ambassadeur sport is de 23-jarige Freek de Boer uit Zwaanshoek geworden. Hij is actief op de triathlon en was in 2006 al eens Nederlands kampioen. Daarnaast is Freek als professioneel trainer betrokken bij een zwemvereniging en bij atletiekvereniging Hoofddorp. De sporter heeft zich ten doel gesteld om bij de Olympische Spelen in 2012 een gouden medaille te halen.

Het voltallige college van burgemeester en wethouders (minus wethouder Tuning) was maandag van de partij om het nieuwe jeugd- en onderwijsbeleid 2008-2011 te presenteren. Dat beleid is afgelopen jaar gemaakt in nauw overleg met jongeren, ouders, scholen en betrokken organisaties. Velen van hen waren bij de presentatie aanwezig. Belangrijke onderdelen van het nieuwe beleid zijn het vroeg signaleren van problemen bij jongeren, meer activiteiten voor tieners en de aanpak van jongeren die over de schreef gaan. Wethouder Van Dijk noemde maandag onder meer de groei van jongeren, die het rechtsextremistische gedachtegoed aanhangen. Dit is uit recent onderzoek gebleken. De gemeente wil bij de uitvoering van het beleid nadrukkelijk het voortouw nemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie