Unieke mix poëzie/muziek

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Oude Raadhuis presenteert dit seizoen een nieuwe reeks waarin poëzie, muziek en theater samenkomen. Onder de naam Zeggers en Zingers bundelen drie onlangs gedebuteerde dichters, Froukje van der Ploeg, Alexis de Roode en Willem Thies, hun krachten met twee klassieke zangeressen en een componist/ muzikant. In verschillende stijlen, theatraal, persoonlijk, dramatisch, gedragen of luchtig, worden woorden, zinnen en zang gecombineerd. Het geheel zal worden ondersteund door muzikale soundscapes.

De derde editie van Zeggers en Zingers heeft de titel ‘De zinderende stilte van het Oosten’. In ingetogen gedichten en in prachtige wonderlijke klanken wordt er verhaald over het vreemde en het serene. Zeggers en Zingers staat op zondag 27 januari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Bij Zeggers en Zingers zullen de dichters hun werk live voordragen op het podium. Zangeressen Natascha Morsink (mezzosopraan) en Cora Schmeiser (sopraan) zingen naar aanleiding van de woorden of zullen in duet gaan met de gedichten. Ernst Theule voorziet elk moment van zijn eigen geluid. Zo klinkt er jazz bij de gedichten van De Roode, galmende gitaren bij het ruige werk van Thies en dromerige sferische klanken bij poëzie van Van der Ploeg.

(volgende week in de HC een kortingsbon voor de voorstelling in Het Oude Raadhuis)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie