Meidenvoetbal bijzonder populair bij DSOV

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

voetbal

VIJFHUIZEN - Net als in heel Nederland zit ook bij DSOV het meidenvoetbal in de lift. Er was al een D-juniorenteam actief en dat kreeg afgelopen 1 januari voor de competitie gezelschap van F-junioren.

Het komt in de voetballerij nogal eens voor dat zoonlief in de voetsporen van zijn vader treedt. Zeker bij dorpsclubs als DSOV waar de band met de vereniging hecht is. Voor deze Vijfhuizense vereniging geldt dat inmiddels ook voor dochters. Daar voetballen meiden wiens vader er de sterren van de hemel hebben gespeeld of nog spelen al is het dan op een lager plan. Maar ook dochters van moeders die bij DSOV hebben gevoetbald zijn er inmiddels in de wei te vinden. Denk maar aan de nazaten van een Gonnie Driessen, een Joke Schwebke en van de beide trainsters Helma van Geem-Paardekooper en Ellen Slootweg. Zo’n tien jaar vormden deze moeders de spil van een zaalvoetbalteam en gaven hun liefde voor het spelletje met de paplepel door aan hun dochters.

Inspelend op de landelijke trend zette trainer Wessel van Keulen het meidenvoetbal op bij DSOV. Zeker in het begin was het duwen en trekken, maar zijn doorzetten werd beloond. Meiden in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar voetballen vanaf september vorig jaar als D-junioren. In dezelfde maand startten F-junioren ( 6 tot en met 8 jaar) onder leiding van Helma en Ellen met trainen. Inmiddels doet ook dit team mee aan de competitie. De groep is nog niet compleet, dus wat nieuwe gezichten erbij kan geen kwaad, weten beide trainsters. “Met dispensatie van de bond spelen drie meiden van 9 en 10 jaar mee. Het gaat ontzettend leuk, maar het mooiste is natuurlijk een team met dames van dezelfde leeftijd. Als zich nog wat meiden van zes tot tien jaar aanmelden, kunnen we misschien wel twee complete teams maken. Dat zou toch een prachtig nieuwjaarscadeautje zijn”, kijken ze vooruit.

“We oefenen op woensdagmiddag van 16 tot 17 uur. Het gaat er heel ontspannen aan toe. Wie dat wil kan vrijblijvend een paar keer meetrainen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie