Stichting Mebar voert streng alcoholbeleid tijdens

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Mebar neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft er een speerpunt van gemaakt tijdens het Vierdaags Spektakel geen alcohol te schenken aan de jeugd onder de 16. Dit in samenwerking met de Voedsel- en Warenautoriteit. “De barbemanning krijgt strenge instructies. Tolerantie is er niet bij.”

komend Vierdaags Spektakel Zwanenburg/Halfweg

Nog maar vier maanden en dan barst de achtste editie van het Vierdaags Spektakel, dat van 19 tot en met 22 juni wordt gehouden, in alle hevigheid los. De organisatie ligt goed op stoom en alle artiesten zijn geboekt. Nooit eerder waren alle artiesten al zo ver van te voren bekend. “Met dank aan Marco Reder en Jacqueline Krott en hun commissie die dit voor elkaar gekregen heeft”, complimenteren de beide Mebarmannen Michel Godron en Rob Koster deze groep. Wie hun opwachting komen maken zijn Jeroen van der Boom, Nick en Simon, Anita Meijer, Peter Beense, Wolter Kroes, Sugar Lee Hooper en Van Velzen. Op de planken staat ook Het Goede Doel met Henk Westbroek. Bekend van hits als België en Sinterklaas. Het is een tijdje stil geweest rond deze band. Het optreden in Zwanenburg is de aftrap van een nieuwe concertreeks.

Een groot aantal commissies met veel vrijwilligers is keihard aan het werk om ook het komend Spektakel tot een groot succes te maken. Een niet onbelangrijke groep vormt de sponsorcommissie met mannen als Arjan van Beem, Dennis den Blanken, Jenke Haverhals, Bert van Middelkoop en Rob Koster. Aan het aantal toezeggingen is af te lezen dat de feestweek breed gedragen wordt. “Er wordt een stevige basis gelegd voor een toekomst waarin grote investeringen gaan plaatsvinden”, weet het vijftal. “Park Zwanenburg komt er hopelijk binnen niet al te lange tijd. In het belang van de bevolking wil Mebar helpen bij het inrichten van het evenemententerrein daar. Vanwege de aanleg van een kunstgrasveld is het immers het laatste jaar dat we op het complex van VV Zwanenburg terecht kunnen.” De Vrienden van Mebar zijn ook druk bezig met hun komende actie. Evenals vorig jaar gaan vrijwilligers huis aan huis langs om een bijdrage te vragen. Wie meedoet krijgt een polsbandje om vooraan in de tent oog in oog te kunnen staan met de artiesten.

De voormannen van de horecagroep, Rob van der Helm, Piet van Schuffelen, Ralph Timmers en ‘Beer’ Vercouteren, hebben allen het diploma Sociale Hygiëne en de barbemanning krijgt strenge instructies over het zero-tolerance alcoholbeleid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie