Aantal klachten over nieuwe Meertaxi flink afgenomen

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het aantal klachten over de nieuwe Meertaxi is deze maand flink afgenomen. Kwamen er in de eerste week van de nieuwe vervoerder nog 77 klachten binnen, eerder deze maand was dat aantal gedaald naar 12, zo heeft de gemeente gemeld.

Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) heeft de Meertaxi eind vorig jaar overgenomen. De gebruikers van het vervoersysteem, inwoners van zeventig jaar en ouder of mensen met een beperking, was ‘een grote sprong voorwaarts’ beloofd, maar dat kwam er in het begin zeker niet van.

Inmiddels draait de Meertaxi beter dan in de eerste moeilijke weken na de start. “Als de Meertaxi eenmaal op rolletjes loopt, heb ik er vertrouwen in dat VZA in staat is om de beloofde kwaliteit te leveren”, zegt verantwoordelijk wethouder Tom Horn.

De wethouder toont begrip voor de problemen waar de vervoerder in het begin mee te maken kreeg. “De periode tussen het moment waarop VZA werd aangewezen en het moment waarop de eerste rit moest worden gemaakt, was kort. Te kort om een gestroomlijnd apparaat te creëren, zegt VZA zelf. Ik begrijp dat, maar de reizigers hebben daar niet zo’n boodschap aan. Ook daar heb ik begrip voor. Ik ben dus blij dat de moeilijkste periode, het begin, nu achter de rug is en dat er perspectief is op een goed functionerende Meertaxi.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie