H’meer, Venlo en Almere trekken duurzaamheid

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Haarlemmermeer wil samen met de gemeenten Venlo en Almere een voortrekkersrol gaan spelen op het gebied van duurzaamheid. Wethouder Arthur van Dijk van Economische Zaken heeft dat vorige week gezegd tijdens een werkbezoek aan Venlo.

Het werkbezoek was bedoeld voor de gemeenteraad en had duurzaamheid als thema. Bijna de helft van alle raadsleden reisde af naar de Limburgse gemeente, waar in 2012 de volgende Floriade wordt gehouden. Het is de bedoeling dat deze editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling geheel CO2-neutraal verloopt. De politici uit Haarlemmermeer, niet toevallig de gemeente waar in 2002 de laatste Floriade is gehouden, werden uitvoerig bijgepraat over de plannen.

Wethouder Van Dijk overlegde met zijn collega van Venlo over de ambitie om het voortouw te nemen als het om duurzame ontwikkelingen gaat. Venlo zet haar kaarten vooral op een duurzame greenport, Almere mikt op duurzame woningbouw en Haarlemmermeer is heel ver met de ontwikkeling van duurzame logistieke bedrijvigheid: het gebied Amsterdam Connecting Trade (ACT) moet een internationale trekpleister worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie