Oscargenomineerde ‘Elizabeth: The Golden Age’ in Het Oude Raadhuis

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘Elizabeth: The Golden Age’ neemt de kijker mee terug naar het Engeland van 1585, waar Koningin Elizabeth I (Cate Blanchett) al bijna dertig jaar heeft geregeerd. Ze wordt geconfronteerd met de jacht op haar troon en verraad in haar familie. Elizabeth beseft dat het religieuze en politieke klimaat verandert en ziet hoe haar heerschappij openlijk op de proef wordt gesteld door de Spaanse koning Filips II. Terwijl ze zich opmaakt voor de oorlog om haar koninkrijk, worstelt Elizabeth met haar liefde voor Walter Raleigh, die niet van adel is. Hierdoor wordt ze uiteindelijk gedwongen om de pijnlijke keuze te maken tussen de liefde en haar taak als koningin. ‘Elizabeth: The Golden Age’ draait op zondag 9 maart om 20 uur in Het Oude Raadhuis.

‘Elizabeth: The Golden Age’ is het vervolg op het met diverse filmprijzen bekroonde historische drama ‘Elizabeth’ uit 1998, waarin Cate Blanchett eveneens de titelrol vervulde. De film van regisseur Shekhar Kapur (o.a. ‘Elizabeth’ en ‘The Four Feathers’) heeft meerdere nominaties voor grote filmprijzen in de wacht weten te slepen. Behalve een Oscarnominatie voor Beste Actrice voor Cate Blanchett en voor het kostuumontwerp werd de film ook genomineerd voor vier BAFTA’s en een Golden Globe Award. In Nederland is Elizabeth ook te zien geweest in het theater. Op zondag 21 november 1999 ging de musical ‘Elizabeth’ in het Fortis Circustheater in Scheveningen in première.

Kaarten voor ‘Elizabeth: The Golden Age’ zijn verkrijgbaar via de kassa van schouwburg De Meerse, telefoon 023-5563707, of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie