Spaanse Camut Band brengt internationaal bejubeld theaterspektakel

1 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De show ‘Kiting-Kita, Walking with rhythm’ van de Spaanse Groep de Camut Band is een waar spektakelstuk in het theater. Afrikaanse percussie, piano, zang en (tap)dans worden gecombineerd tot een unieke en zeer originele avond, die door de internationale pers met veel enthousiasme ontvangen werd. De Camut Band bestaat uit zes Spaanse tapdanstovenaars die met een enorm enthousiasme duizelingwekkende tapacts, drumbattles en supersnelle en grappige rap ’n tap stukken op elkaar laten volgen. Dan is er ook nog een dj bij wiens scratchen het moeilijk is niet te lachen en bijna uitgesloten om niet zachtjes mee te gaan bewegen. Met handen, voeten, stem en instrumenten toont de Camut Band dat ritme overal in zit. Op zondag 23 maart staan zij om 20.15 uur in De Meerse.

De Camut Band is ontstaan uit een samenwerking tussen Rafael Méndez (choreograaf), Luis Méndez (tapdanser) en Toni Español, de leider van een Afrikaanse percussie- en dansgroep. Samen maakten zij al vele shows, waaronder ‘Between Feet and Hands’, waarvoor ze in 1996 in Barcelona al een belangrijke prijs voor mochten ontvangen. Nadat een jaar later een pianist/componist, en in 1998 Guillem Alonso (percussie/ danser) en Jordi Satorra (percussionist) zich bij de groep aansloten, creëerden ze de show ‘Life is Rhythm’ waarmee wereldwijd werd opgetreden. Deze show was zelfs tot twee maal toe een hit op het Edinburgh Festival en vorig jaar deden ze hiermee ook Nederland aan.

The New York Times schreef (in vertaling) over de Camut Band: “The Camut Band mixt jazz en Afrikaans getinte ritmes met sierlijke en zorgeloze tapdans. De show is hypnotiserend maar bevat ook heerlijke nonsens en is gewoon ontzettend grappig”. De Edinburgh Herald schreef: “Een show rijk aan humor die het publiek juichend en klappend van hun stoelen doet komen. Deze voorstelling is niet te missen!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie