Zondagmiddagpodium naar De Ouwe Waterwolf

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Het Zondagmiddagpodium komt op 9 maart naar Vijfhuizen met muziek uit Oost Europa en Armenië. De muziek wordt verzorgd door Ruzanna Nahapetjan (sopraan) en Irina Antonova (piano).

Het concert is in dorpshuis De Ouwe Waterwolf aan de Kromme Spieringweg 436 en begint om 14 uur. Muziek uit Oost Europa en Armenië is een kaleidoscoop van verschillende stijlen. Allerlei culturen lieten op hun eigen manier hun invloed na: Inheemse volksmuziek met onregelmatige ritmes, Byzantijnse kerkgezangen met oude toonaarden en westerse kunstmuziek met klassieke vormen.

Dit programma laat allerlei stijlen horen: Voor de pauze Tsjechische volksmuziek en walsen uit de Donau-monarchie , na de pauze hartstochtelijke Russische liederen en spirituele sharakans uit Armenië. De van oorsprong Armeense sopraan Ruzanna Nahapetjan geeft regelmatig liedrecitals met diverse pianisten, maakt deel uit van het Bachkoor Holland en werkt samen met verschillende dirigenten en orkesten. Pianiste Irina Antonova is in Rusland geboren en volgde haar muziekopleiding in Yekatarineburg en later in Amsterdam. Momenteel studeert Irina voor haar masterdiploma aan het conservatorium van Parijs en werkt zij als vaste begeleider van het koor van basisgemeente de Duif in Amsterdam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie