Marita Kratz toont 10.000 maagdelijke witte rozen

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er was eens de ideale vrouw. Zij was zorgzaam, gedienstig, lief, vlijtig en heel mooi. Niet alleen in sprookjes, maar ook in het recente verleden waren dit de typerende eigenschappen van een goede vrouw. Maar hoe kijken wij hier nu tegen aan? Kunstenares Marita Kratz startte naar aanleiding van deze vraag in 2006 het Rozenproject. Zij begon met het haken van honderden witte roosjes. Al snel werd zij door andere vrouwen vergezeld. Niet alleen hun vlijt, maar ook hun dienstbaarheid, zorgzaamheid en lieflijkheid liggen nu besloten in de ruim 10.000 maagdelijke witte rozen. In de Salon van Het Oude Raadhuis is van 8 maart t/m 13 april het resultaat van het Rozenproject te zien. De tentoonstelling wordt op zaterdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, geopend door Henriëtte Verburgh. Aanvang: 16 uur.

Marita Kratz werd geboren in Duitsland en woont en werkt nu in het Noord-Brabantse Diessen. In 2002 studeerde zij cumlaude af aan de kunstacademie in Breda. Centraal in het werk van Kratz staat vaak het beeld en de individualiteit van de vrouw. Zij richt zich op het maken van performances (o.a. bij het Kröller Möller Museum) en textielkunst, zoals dit bijvoorbeeld te zien was in Galerie De Meerse vorig jaar bij de tentoonstelling ‘Art in Handicrafts’.

Het Oude Raadhuis is gevestigd aan de Hoofdweg 675 in Hoofddorp en geopend van dinsdag t/m zondag van 12 tot 20 uur. Zie ook www.galeriedemeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie