Jaarprijs dorpsvereniging voor familie Dijkzeul

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

De prijs werd de bakkersfamilie toegekend als blijk van waardering voor het fraaie en nieuwe winkelpand dat in december geopend werd en volkomen in harmonie is met de omgeving. “Een sieraad voor Vijfhuizen”, complimenteerde voorzitter Piet Blom het bakkers-echtpaar Hans en Alice Dijkzeul bij de overhandiging van de oorkonde met daarop een prachtige pentekening van het pand. Het toekennen van de prijs was geen verrassing meer, bekende Hans. “Wel een stuk waardering voor het vele werk want een bestaande winkel slopen en op dezelfde plek nieuwbouw plegen terwijl de verkoop door moet gaan, is niet niks.” Direct dinsdag al kreeg de oorkonde een ereplaats in de winkel.

Verkeerssituatie Kerklaantje blijft gemoederen bezighouden in Vijfhuizen en Schalkwijk VIJFHUIZEN - De jaarprijs 2007 van de Vereniging Dorp Vijfhuizen is toegekend aan de familie Dijkzeul. De prestigieuze prijs werd maandagavond in een bomvol dorpshuis uitgereikt tijdens de jaarvergadering.

Het maar niet van start gaan van Park Vijfhuizen, de betonbakken op de dijk, woningbouw, de slechte verkeerssituaties op diverse plaatsen in het dorp, een Big Spotters Hill waarmee Vijfhuizen zijn eigen Tafelberg heeft, veel is bij de gemeente aangekaart en wacht op antwoord. Uitsluitsel is er al wel over de Spieringweg. Na jaren van uitstel wordt dit jaar begonnen met de renovatie waarmee alvast één knelpunt wordt opgelost. Voor de situatie op het Kerklaantje, de verbindingsweg tussen Vijfhuizen en Schalkwijk, is kennelijk géén oplossing, verzuchtte Blom. Volgens aanwonende Jan Engele kan die er ook niet komen. “Een rechtszaak heeft nog eens bevestigd dat het een openbare weg is en geen fietspad. Afsluiten voor auto’s kan dus niet.” En weer volgde een zware discussie, net zoals al ruim dertig jaarvergaderingen het geval is. Zoals verwacht leverde het agendapunt ‘bestuurssamenstelling’ geen problemen op. Piet Blom werd herkozen en de aspirantleden Paul Endert en Ton Overgaag konden plaatsnemen op het pluche.

Voor het avondthema ‘De jeugd heeft een toekomst’ waren een leerplichtambtenaar van de gemeente en vertegenwoordigers van welzijnsstichting Meerwaarde, Jeugdwerk De Spiering en Bureau Halt naar het dorpshuis gekomen om uitleg te geven over hun werk. Het coffeeshopbeleid van de gemeente, schoolverzuim, de verloederende openbare ruimte in Stellinghof, gebrek aan vrijwilligers en de roep om ervaringen hoe de lange zomervakantie op een positieve manier kan worden ingevuld, waren enkele onderwerpen waarop de inleiders antwoord mochten geven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie