Leerlingen Kaj Munk College leren Duits ‘in het echt’

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen week hebben de leerlingen van 3 HAVO en VWO en 4 VMBO van het Kaj Munk College een bijzondere spreektoets Duits gehad. Zij moesten daarvoor naar het Taaldorp. In dit ‘dorp’, waar alleen Duits gesproken mocht worden, waren allerlei alledaagse situaties nagebootst, zoals een restaurant, een kledingzaak, een VVV en een apotheek. De leerlingen van 3 HAVO hebben zich op deze manier goed voorbereid op de excursiedag binnenkort naar Düsseldorf. Daar kunnen zij bijna alle situaties toe gaan passen. In het echt, dus.

Voor 4 VMBO was de spreektoets meteen de afsluiting van het mondelinge schoolexamen. Alle leerlingen die aan de minimumeisen hebben voldaan, hebben een certificaat gekregen waarop het behaalde niveau vermeld staat.

Die niveaus zijn door de Raad van Europa vastgelegd in het Europees Referentiekader (ERK) waardoor er een Europees systeem bestaat om taalniveaus te vergelijken. De niveaus lopen van A1 en A2 voor een beginnend taalgebruiker naar uiteindelijk C1 en C2 voor een ‘native speaker’.

Op de foto Jordi Baars, Sandra Dorlas, Kevin Dalemans en Celeste Wix met hun ‘Zertifikat’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie