‘La Vie en Rose’ in Het Oude Raadhuis

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Franse biografische drama ‘La Vie en Rose’ vertelt het levensverhaal van de beroemde zangeres Edith Piaf, gespeeld door Marion Cotillard. Zij won voor haar rol een BAFTA, een Golden Globe én een Oscar. Piaf leefde onder beroemde vrienden als Jean Cocteau, Charles Aznavour en Marlène Dietrich. De film volgt haar van de toppen van het internationale succes tot in de duistere tijden van schandalen en tragedie. Acteur Gérard Depardieu is te zien als nachtclubeigenaar Louis Leplée en Sylvie Testud als Mômone, het halfzusje van Piaf.

Edith Giovanna Gassion, alias Edith Piaf, wordt eind 1915 geboren en heeft een ellendige jeugd in de gevaarlijkste straten van Parijs. Ze treedt op door de hele stad en haar bijzondere stem wordt ontdekt door Louis Leplée. Hij noemt haar zijn kleine mus, en onder de naam Edith Piaf groeit ze in zijn nachtclub uit tot een befaamd zangeres. Ze leeft groots en meeslepend en breekt na de oorlog zelfs door in New York. Ze raakt aan de drugs maar overwint haar pijn door deze te verwerken in haar teksten van beroemde chansons als ‘La Vie en Rose’, ‘Milord’ en vooral in ‘Non, je ne regrette rien’.

Naast eerdergenoemde prijzen mochten de makers van ‘La Vie en Rose’ nog diverse andere prijzen in ontvangst nemen, waaronder de BAFTA’s voor Beste Kostuums en voor Beste Muziek en de Oscar voor Beste Make-up. ‘La Vie en Rose’ is op vrijdag 21 maart om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie