Jetty Mathurin in ‘Zeven’

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De charmante Surinaamse cabaretière Jetty Mathurin is terug met een nieuw programma getiteld ‘Zeven’. Ook in haar zevende solo verandert Mathurin de zaal in haar huiskamer. De voorstelling gaat over roots, historisch onderzoek, familieverhalen, DNA, onderwijs, geschiedenis; maar vooral over wat neem je mee vanuit je wortels en wie hoort waarbij in de Nederlandse samenleving? Hoe word je beïnvloed door het wel of niet kennen van je afkomst?

Jetty Mathurin heeft voor haar nieuwe voorstelling inspiratie opgedaan tijdens het ‘Back to the Roots’ project waaraan zij deelnam. Hierbij werd onderzoek gedaan naar haar DNA om precies uit te vinden waar haar voorouders vandaan kwamen. Voor het eerst in haar leven kwam Jetty Mathurin in Afrika. Hier kwam ze tot de conclusie dat teruggaan naar je wortels je de rust en het zelfvertrouwen kan geven om los te laten en opnieuw te beginnen. Mathurin heeft dit in ‘Zeven’ vertaald naar mooie verhalen, maar zeker ook naar hilarische scènes.

De cabaretière maakt al jaren eerlijk, toegankelijk, grappig en mooi cabaret. Naast haar theaterwerk acteert Jetty Mathurin ook voor televisie en schrijft en presenteert ze. Op donderdag 27 maart staat ze om 20.15 uur in Schouwburg De Meerse.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie