‘Ik ben nooit helemaal los gekomen van het raadhuis’

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Rob Jansen was in de vorige periode ook al raadslid, maar bij de verkiezingen van twee jaar geleden kwam hij tot zijn eigen teleurstelling op een te lage plaats op de CDA-kieslijst terecht om opnieuw een raadszetel in te kunnen nemen. De Venneper keert nu alsnog terug in de raad, nadat de CDA’ers Johan Rip en Jan Ham kort geleden opstapten.

CDA’er Rob Jansen tot zijn eigen verbazing terug in gemeenteraad HOOFDDORP - CDA’er Rob Jansen uit Nieuw-Vennep is vorige week beëdigd als nieuw lid van de gemeenteraad. Het betekende een terugkeer van de Venneper in de actieve politiek.

We legden het nieuwe raadslid de volgende vragen voor:

Voelt het goed om weer terug te keren in de raad?

“Ik had hier helemaal geen rekening meer mee gehouden en ik was dus na maart 2006 ook een wat ander actief leven gaan leiden, waarbij voor mij de Dorpsraad Nieuw-Vennep van een behoorlijk belang was. Ik ben daar met een aantal onderwerpen heel druk bezig geweest, zoals het bewonersonderzoek naar de leefbaarheid in het dorp, de coffeeshop die we met z’n allen eigenlijk niet willen, maar die er dus toch gaat komen als tenminste een beoogd exploitant een locatie weet te vinden, en zo zijn daar nog meerdere onderwerpen geweest.

Ook de Vereniging OostWestKontakten (stedenband met Hódmezövásárhely in Hongarije) had mijn warme belangstelling. Voor beide activiteiten was een contact met het college en de raadsfracties gewenst en dus ben ik eigenlijk nooit helemaal losgekomen van hetgeen er in het raadhuis gebeurt, maar vanuit die beide organisaties was je dan eigenlijk een soort van een belangenorganisatie en je moest met je argumenten gaan proberen om gedaan te krijgen wat je wilde. Als raadslid is dat een iets andere positie, volksvertegenwoordiger en dus luisterend naar burgers en belangenorganisaties.”

Wat ga je anders doen dan in je vorige raadsperiode?

“Ik vind dit eigenlijk geen leuke vraag, want het zou erop kunnen duiden dat ik het in de vorige raads-periode niet goed heb gedaan. Voor mezelf heb ik daar een heel ander beeld bij en dat beeld hebben anderen mij na afloop van die periode ook verteld.

Mijn huidige fractievoorzitter, Ed Koster, was heel blij om mij weer terug te hebben in de fractie. En natuurlijk wordt het deze laatste twee jaar iets anders dan in de vorige raadsperiode. Toen begonnen we met acht raadsleden en waren we een collegepartij en vanaf het begin bouw je voor vier jaar iets op. Nu zijn er zeven CDA-raadsleden en zijn we een oppositiepartij en spring ik op de kar die al twee jaar rijdt en dat maakt het toch anders.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie