Cruquius treurt om dood Willem van der Aar

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

CRUQUIUS - Op de leeftijd van 78 jaar is zaterdag 8 maart Willem van der Aar overleden. Met zijn heengaan heeft de dorpsgemeenschap een markant figuur verloren. Hij gaat de geschiedenis in als een man vol droge humor op wie je niet kwaad kon worden, overal oog voor had en als penningmeester de centen goed beheerde.

Bijna 25 jaar wist Willem de kas van de buurtvereniging op het rechte spoor te houden en terwijl hij altijd liet voorkomen dat de kas leeg was, spaarde hij stiekem voor het nieuwe dorpshuis. Als iemand kwam afrekenen was de rekening steevast te hoog en eventueel wisselgeld was, volgens vast ritueel, altijd bestemd voor de pot.

Voorzitter Henny van Son bewaart uitstekende herinneringen aan Willem. “Zijn hart lag in Cruquius. Hij heeft geknokt voor het dorpshuis en was apetrots toen het open ging. Toen hij geridderd werd heb ik alles in de strijd moeten gooien om hem in het pak te krijgen. Hij wist niet beter of we hadden een bespreking over het nieuwe dorpshuis met de burgemeester. De laatste jaren moest hij op zuurstof leven. Het gaf veel beperkingen, maar hij hield de moed erin. Hij was er voor iedereen. We zullen hem vreselijk missen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie