Europese primeur Machine Dance in Zwanenburg

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Partycentrum Silverstone in Zwanenburg heeft komend weekeinde de primeur in huis van het Europees kampioenschap Machine Dance

Wereldwijd wordt Machine Dance een steeds bredere hype. Niet alleen veel sportscholen, ook reguliere scholen hebben deze manier van bewegen in hun pakket op genomen. Het is dansen tegen de pijlen. Op grote schermen flitsen de pijlen voorbij. Door met de voeten en in een exacte timing de pijlen te raken wordt er een eigen manier van dansen gecreëerd. “Met snelheden die ons menselijk vermogen soms bijna te boven gaan staan de deelnemers elkaar af te matten. Deze sport is een topsport in wording”, voorspelt Mark Damave van het organiserende Arrowdance en Positivegaming.

Vanuit heel Europa komen deelnemers naar Zwanenburg en gaan via voorrondes op weg naar de eindstrijd. De eerste wedstrijden beginnen zaterdag 15 maart om 10 uur en gaan door tot in de late uurtjes. Ook zondag 16 maart klinkt het startschot reeds om 10 uur. De finale begint rond 17 uur. Het publiek heeft gratis toegang tot de wedstrijden bij Silverstone dat gevestigd is op het adres Weerenweg 21 in Zwanenburg. Voor wie de sport thuis wil proberen bestaat de mogelijkheid de zogeheten softpads aan te schaffen voor het maken van een eigen danszaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie