Raadsmeerderheid stelt permanent Hoeve-gebouw veilig

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na een tijdelijke voorziening krijgt jongerencentrum De Hoeve aan de Hoofdweg in Hoofddorp op langere termijn ook een definitieve behuizing. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dat vorige week besloten.

Een grote meerderheid van de raad had al eerder besloten dat de groep vroegere bezoekers van De Hoeve, tegenwoordig verenigd in stichting Cilinder, een tijdelijk onderkomen zou krijgen. Het college van B en W vond het toen nog voorbarig om direct al te besluiten in de toekomst ook een permanent gebouw neer te zetten. Volgens het college moest daarmee gewacht totdat er een visie is gemaakt op de sociaal-culturele accommodaties en jeugdvoorzieningen en totdat er een gebiedsvisie is voor Hoofddorp-Noord.

De oppositie en de PvdA wilden aanvankelijk in een amendement vastleggen dat die gebiedsvisie uiterlijk in het laatste kwartaal van dit jaar klaar moet zijn, maar volgens wethouder Michel Bezuijen is dat onmogelijk. Die termijn is daarom verlengd tot het eerste kwartaal van 2009. VVD en GroenLinks stemden tegen. De VVD is ook tegen een tijdelijk gebouw voor De Hoeve, omdat ze vindt dat er te veel geld naar de groep gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie