Theaterduo Beumer en Drost met gloednieuwe voorstelling ‘Verf’

20 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het immer originele en gedreven jeugdtheaterduo Beumer en Drost bestaat tien jaar. Dit vieren ze onder meer met de gloednieuwe voorstelling ‘Verf’. Samen met gastspeler René van ’t Hof begeven de heren Loek Beumer en Peter Drost zich in de wereld van het museum. Er komt echter geen schilderij in de voorstelling voor. Beumer en Drost vonden hun inspiratie dan ook veel meer bij de museumsuppoost. Wat doen zij de hele dag, waar denken zij aan? In een reeks humoristische en absurde scènes tonen Beumer en Drost het leven de suppoost. Van het gerammel met de sleutelbos tot een rondleiding, alles wordt genadeloos op de hak genomen. Dit gebeurt soms met tekst, maar vooral ook met geweldige beelden en mime. ‘Verf’ is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en staat vrijdag 28 maart om 19.15 uur in De Meerse.

Op vermakelijke wijze tonen Beumer en Drost in ‘Verf’ hoe het leven van een suppoost er uit kan zien. De hele dag moeten zij bedacht zijn op indringers, publiek dat de schilderijen beschadigd, en nog veel meer zeer belangrijke dingen. Zij nemen hun taak dan ook erg serieus. Zo serieus dat dit bij Beumer en Drost leidt tot zeer grappige scènes. Af en toe stappen zij even uit hun suppoostenrol en spelen de bezoeker of de rondleider. Het publiek wordt zelfs onderdeel van de rondleiding als Peter Drost wijzend op de zaal een uitleg geeft over het schilderij met de toepasselijke titel ‘rijen’. Hem valt op dat er in dit werk verschillende generaties vertegenwoordigd zijn. Dan buigt plots René van ’t Hof zich iets te dicht naar het schilderij toe en gaat het alarm loeiend af. ‘Verf’ is bij uitstek een voorstelling voor de hele familie. Voor volwassenen is juist ook de onderliggende persiflage van Beumer en Drost op de rituelen rondom kunst en musea erg grappig.

Beumer en Drost zijn al tien jaar lang een naam die staat voor kwaliteitsjeugdtheater. Hun originaliteit, inventiviteit en grappigheid deed het Parool uitroepen: “Als Beumer en Drost in de stad zijn, kun je er blind heen”. In Hoofddorp waren zij eerder te zien met o.a. ‘Erik of het klein insectenboek’ en ‘Hobbit- de voorstelling’. Nu worden zij aangevuld met René van ’t Hof. Hij was medeoprichter van Theatergroep Carver en speelde ook bij o.a. Alex d’Electrique en in ‘Flodder’ en ‘Jiskefet’.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie