Meer mogelijkheden met HaarlemmermeerPas

26 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Met de HaarlemmermeerPas wordt meer mogelijk. Het college van B en W heeft de gebruiksmogelijkheden flink verruimd. Zo kunnen gebruikers van de pas, bestemd voor huishoudens die rond moeten komen van een inkomen van maximaal 120 procent van het wettelijk minimumloon, eenmalig gratis naar het Speelparadijs in Hoofddorp.

Verder stijgen de kortingen op de contributie van sportclubs van 50 naar 80 procent en kan met de pas een jaarlijkse sportkledingcheque ter waarde van 50 euro worden verkregen. Ook kunnen pashouders met korting lid worden van sportclubs die niet zijn aangesloten bij NOC*NSF zoals bijvoorbeeld bepaalde judoscholen. Ook de scoutinggroepen doen mee aan de HaarlemmermeerPas.

De HaarlemmermeerPas is in september 2005 ingevoerd. Het doel ervan is om inwoners die het niet zo breed hebben toch mee te laten doen aan activiteiten op het gebied van recreatie, sport en cultuur. Tot op heden wordt echter maar weinig gebruik gemaakt van de HaarlemmermeerPas. Zo'n 4600 huishoudens komen ervoor in aanmerking, in totaal zo'n 11.500 inwoners. Het aanbod wordt in de toekomst nog verder uitgebreid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie