Laura uit groep 4 heeft de mooiste hyacinth opgekweekt

27 maart 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Eind oktober hadden alle kinderen van De Tweemaster hun bollen opgekuild, 1 maart gingen ze mee naar huis en dinsdag kon de winnaar van de opkweekwedstrijd bekend worden gemaakt. Elke groep leverde één genomineerde. Het waren: Vince, Esmee, Hugo, Max, Jaimy, Merijne, Sem, Laura, Lian, Rick, Kira, Tim en Dennis.

In een wolk van hyacinthengeur maakte initiatiefnemer Aart Bernhard en eigenaar van het gelijknamige hoveniersbedrijf bekend dat Laura van Unen de wedstrijd had gewonnen. Zij kreeg van hem twee toegangskaarten voor de Keukenhof en een cadeaubon om in de voorjaarstuin in Lisse iets te kopen. Volgens Aart had Laura gewonnen omdat ze kans had gezien alle bloemen het meest gelijkmatig te laten uitkomen. Een hele klus, bekende de winnares die nog nooit in de Keukenhof is geweest. “Eerst heb ik ze in de schuur gezet, toen in de bijkeuken en toen er knoppen inzaten in de warme kamer. Daar gingen de bloemen heel snel open.”

Aart genoot van de vele potten met uitbundig bloeiende hyacinthen. “Met deze wedstrijd wilde ik de kinderen wat dichter bij de natuur brengen. En dat is gelukt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie