Onvoorwaardelijke liefde in ‘Route 66’

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De makers van de succesvolle musical ‘Turks Fruit’ brengen de roadmusical ‘Route 66’, een opwindende muzikale voorstelling met een live band op het podium. Blues, pop, jazz, rock, folk en country passeren de revue in bekende songs als ‘Born to be wild’ en ‘Get your kicks on Route 66’, maar ook in nieuwe Nederlandstalige nummers. De musical speelt zich af in een verlaten dorpje aan de Route 66, waar de komst van een vreemdelinge de rustige verhoudingen onder grote druk zet. Hoofdrollen zijn er voor Frank Lammers en Loes Haverkort. Martin van der Starre is te zien in de bijzondere rol van ‘De Weg’, de zingende commentator. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 april om 20.15 uur staat ‘Route 66’ in De Meerse.

Een gehucht aan de Route 66, een paar huizen, een kerk, een garage en verder… een verschrikkelijk geheim. Dat is Diamond, een stadje dat je op de kaart niet eens terug kunt vinden.

Zolang het stof niet opwaait in de dustbowl, kunnen ze allemaal hun levens leiden. Maar dan is er Nathalie. Zij komt uit Chicago, waar ze met veel idealisme heeft geprobeerd om randgroepjongeren wat bij te brengen. Na een gewelddadige confrontatie met haar jongeren slaat ze op de vlucht en rijdt naar Diamond. Daar aangekomen ziet ze Tom, de garagehouder, en in dat ogenblik wordt hun onvoorwaardelijke liefde geboren. Maar Nathalie’s aanwezigheid wordt in Diamond niet door iedereen op prijs gesteld. Ze lijkt te wroeten in de aarde die volgens de meeste inwoners beter gesloten kan blijven. Alleen Tom kiest toch voor Nathalie en dat zet het hele stadje op stelten. Diamond wordt plotseling een roerige gemeenschap waarin de verschillende partijen over elkaar heen denderen. Dat alles kan tot niets anders leiden dan de waarheid…

Zowel Frank Lammers (Tom), die een Gouden Kalf won voor zijn rol in de film ‘Nachtrit’, als Loes Haverkort (Nathalie), die bij het Zuidelijk Toneel Hollandia gespeeld heeft, spelen in ‘Route 66’ hun eerste rol in een grote musical. Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Juda Goslinga (onder meer bekend door zijn rollen in de films ‘Ochtendzwemmers’ en ‘Raak’) en Alexandra Alphenaar, die eerder in de rockmusical ‘Ren Lenny Ren’ speelde. De regie is in handen van Titus Muizelaar, die na zijn omvangrijke toneeloeuvre nu voor het eerst een musical regisseert. ‘Route 66’ is geschreven door Dick van den Heuvel (‘Turks Fruit, en Stan Lapinsky (script). Sjoerd Kuyper tekende voor de liedteksten en Fons Merkies voor de muziek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie