‘Halfwegkantine thuishonk voor Vierdaags Spektakel’

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Stichting Mebar wil het clubhuis van de voormalige SV Halfweg kopen. “Het moet een thuishonk worden voor alles wat met het Vierdaags Spektakel te maken heeft.”

Fancentrum, vergaderruimte, bijeenkomsten voor sponsors en medewerkers tot aan de vestiging van het Mebarmuseum toe. Als het aan Stichting Mebar ligt gaat het weer bruisen in de kantine van Halfweg die overbodig werd na de fusie met NAS. “Het pand staat nu te verkommeren”, zien de organisatoren met lede ogen gebeuren. “Met medewerking van VV Zwanenburg, de gemeente, fondsen en de Vrienden van Mebar willen we proberen het gebouw van de ondergang te redden. We helpen daarbij de voetbalclub van een probleem af. Sterker nog: er komt daarmee extra kleedruimte beschikbaar. Het pand ligt op een ideale plek ten opzichte van Park Zwanenburg waar het Vierdaags Spektakel binnen afzienbare tijd moet gaan plaatsvinden. Mocht de gemeente onverhoopt meer tijd nodig hebben dan kunnen we vanuit het pand prima het zwembadterrein op orde brengen.”

Met het terugtreden van drie Mebarmannen werd een behoorlijke stap teruggezet, maar inmiddels zijn er vele stappen voorwaarts gemaakt. Het duodorp besefte dat wat is neergezet te mooi is om te moeten verdwijnen. Niet eerder lag de organisatie zó vroeg op stoom. Zo ligt al komende week op megaformaat de programmaflyer in de winkels en gaan de Vrienden van Mebar de straat op voor een financieel fundament voor het feest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie