Op papier verhuizen van Hoofddorp naar Lijnden

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Gewoon in je eigen huis blijven maar in plaats van in Hoofddorp toch opeens in Lijnden wonen. Dat overkomt binnenkort een groepje inwoners, dat ten noorden van de taxibaan van de Polderbaan woont. Die mensen zijn fysiek zo afgescheiden van de rest van Hoofddorp, dat het veel logischer is ze bij Lijnden onder te brengen.

Dat heeft het college van B en W vorige week besloten. Er staan nog meer veranderingen op stapel. Zo valt de IJweg ten zuiden van Boesingheliede onder Boesingheliede en niet meer onder Vijfhuizen. Verder horen het brugrestaurant langs de A4 en aanliggende bedrijven voortaan bij Rijsenhout in plaats van bij Hoofddorp.

Ook bedrijven die nu nog staan ingeschreven bij ‘Luchthaven Schiphol’ krijgen een andere woonplaats: Schiphol. TNT Post, dat sinds 1976 naast ‘Schiphol’ ook ‘Luchthaven Schiphol’ gebruikt, heeft toegezegd alle kosten te vergoeden. Dat geldt niet voor alle andere verhuizingen op papier. De gemeente gaat ervan dat maximaal 220 adressen een andere woonplaats krijgen. De bewoners krijgen 50 euro schadevergoeding.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie