HVC’ers leren over daklozen

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Zes leerlingen van het Herbert Vissers College hebben in een heel korte periode kennis kunnen maken met de wereld van daklozen en diverse organisaties die zich bezig houden met de daklozenproblematiek. Zij liepen enkele dagen een maatschappelijke stage bij Humanitas afdeling Haarlemmermeer aan de hand van een door de coördinatrice van het jongeren-vrijwilligerswerk speciaal opgezet programma.

Het programma begon met een voorlichting van een ervaringsdeskundige. Van hem kregen de jongeren basiskennis over daklozen en de daklozenproblematiek. Hij vergezelde hen hierna naar de dag- en nachtopvang in Haarlem, waar ze een rondleiding kregen. Daarna was het tijd voor een kleine rondleiding door Haarlem, die eindigde bij Stem in de Stad, een stichting die onder andere een dagelijkse inloop verzorgt, en drie keer per week kosteloos een warme maaltijd voor kansarmen serveert.

De daarop volgende dagen werden de redactie van het Straatjournaal bezocht (hoe draagt de daklozenkrant bij aan de opbouw van een nieuw bestaan voor de verkopers) en Sociaal Pension Spaarnezicht. Dit is een een woonvoorziening voor jonge dak- en thuislozen tussen de 15 en 25 jaar Na al die informatie was het hoog tijd wat te doen en wel bij Humanitas Onder Dak te Hoofddorp. Deze maatschappelijke opvang is in de zomer van 2007 begonnen en bestaat nu nog uit twintig containerwoningen. Zie tevens: www.hoofddorpsecourant.nl/jongeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie