Dierenasiel in Hoofddorp heeft financiële problemen

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het dierenasiel aan de Hoofdweg Westzijde in Hoofddorp kampt met grote financiële problemen. Dat heeft het college van B en W laten weten in een brief aan de gemeenteraad. Het college laat onderzoeken hoe het asiel behouden kan blijven. Volgende week moet er al een advies op tafel liggen.

De stichting Samenwerkende Dierenhulp Organisaties (SDO) is ruim twee jaar geleden begonnen in de nieuwe behuizing aan de Hoofdweg met een asiel en een dierenpension. De inkomsten blijven sinds de start echter ver achter bij de verwachtingen. De opbrengst van het asiel was in 2006 22.600 euro, terwijl men in de begroting uitging van ruim 67.000 euro. Ook de inkomsten uit het pension vielen bitter tegen: bijna 85.000 euro, terwijl op ruim 176.000 euro was gerekend.

Dat heeft er toe geleid dat de financiële situatie bij SDO zorgwekkend is. Eind vorig jaar was er een tekort van 175.000 euro. De verwachting is dat dit eind dit jaar is opgelopen tot 260.000 euro. B en W hebben wel enkele malen overleg gehad met het bestuur van de SDO, maar dat heeft nog niet tot een oplossing geleid.

Daarom is er nu een adviesbureau ingeschakeld om te kijken of de situatie te verbeteren is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie