Sportclubs vangen bot

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Het masterplan voor Badhoevedorp is opgesteld om de samensmelting van het dorp na de omlegging van de A9 in goede banen te leiden. Aangezien die operatie naar verwachting in 2012 begint, zal het ook nog wel even duren voordat het masterplan kan worden uitgevoerd. Het plan is mede door meedenkende Badhoevedorpers tot stand gekomen.

College houdt vast aan verhuizing sportvelden naar zuidkant Badhoevedorp BADHOEVEDORP - De sportvelden in Badhoevedorp verhuizen definitief naar de zuidrand van het dorp. Ondanks de weerstand bij de sportverenigingen houdt het college van B en W vast aan verplaatsing van de sportverenigingen. “We vinden dat de clubs op de nieuwe locatie betere faciliteiten krijgen”, zei wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vorige week bij de presentatie van het definitieve masterplan en het verkeersstructuurplan voor Badhoevedorp.

Wethouder Bezuijen is enthousiast over het uiteindelijke plan. “Het masterplan laat zien dat Badhoevedorp weer één dorp kan worden. Nu moeten we samen met belanghebbenden de contouren concreet gaan inkleuren. Op een dusdanige manier dat Badhoevedorp niet alleen weer één, maar ook méér dorp wordt.”

Er kwamen in totaal 35 reacties binnen op het masterplan én verkeersstructuurplan. Die hadden vooral te maken met het zoekgebied voor een brede school, de ontsluitingsstructuur en de al eerder genoemde verplaatsing van sportvoorzieningen uit het wandelpark. Het college heeft ervoor gekozen om voor de brede school in een veel groter gebied te gaan zoeken. Als nieuwe ontsluiting was een doorgetrokken Keizersweg voorgesteld. Bewoners pleitten echter voor een ‘Amsterdamselaan’ tussen de Anjersingel en de Schipholweg. Het college houdt echter vast aan de eerste optie.

De sportverenigingen in het wandelpark willen op de huidige plek blijven. Het college vindt echter dat moet worden vastgehouden aan woningbouw en groen op deze locatie. De zuidrand is een prima alternatief, vinden B en W. Voorwaarde is wel dat de Schipholweg wordt ‘afgewaardeerd’ en opnieuw wordt ingericht als dorpslaan.

De gemeente is het daarover al eens met de provincie. De vraag is alleen wat er daarna moet gebeuren. De provincie is nu aan zet, aldus Bezuijen.

Deze onderhandelingen hoeven het verkeersstructuurplan volgens hem niet in de weg te staan. Inwoners van het naburige Nieuwe Meer denken daar anders over. Zij zijn bang dat het afwaarderen van de Schipholweg erg nadelig voor hen uitpakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie