‘H’meerPas wordt succes’

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ondanks het nog steeds geringe gebruik wordt de HaarlemmermeerPas op termijn tóch een succes. Dat zei wethouder Tom Horn van Sociale Zaken vorige week tijdens een debat in de gemeenteraad.

De HaarlemmermeerPas werd september 2005 ingevoerd om huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk minimum financieel een steuntje in de rug te geven. Pashouders kunnen korting krijgen op onder mee hun contributie van een sportclub of aanschaf van sportkleding. Bovendien kunnen (groot)ouders in de maand mei eenmalig een keer gratis met hun kind(eren) naar Het Speelparadijs in Hoofddorp.

In totaal 4.600 huishoudens zouden gebruik kunnen maken van de kortingskaart, maar tot nu toe valt de animo tegen. “Het college komt niet uit de eerste versnelling”, zo stelde CDA-raadslid Steffe Bak vorige week teleurgesteld vast. Er wordt veel onderzocht, maar het is nog niet concreet genoeg.”

Wethouder Horn was dat met hem eens. Volgens hem is het een vicieuze cirkel. Ondernemers en instellingen staan niet in de rij om kortingen te geven, omdat er nog vrij weinig gebruikers zijn. Het wordt voor hen pas interessant als grote groepen mensen gebruik maken van de pas. Horn gaat binnenkort samen met collega Van Dijk met winkeliers om tafel om te kijken of er meer bereid zijn mee te doen. Uiteindelijk is de bedoeling dat de pas voor iedereen wordt, waarbij de minima deze gratis krijgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie