voor het goede doel

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

“Voor het vak Mens en Maatschappij moet elke groep iets voor een goed doel organiseren. Met een groep van 24 man zijn we gaan brainstormen. Pink Ribbon sprak meteen iedereen aan”, zegt Verena Treur, een van de groepsleden. “We hebben groepen gemaakt die elk afzonderlijk van elkaar aan de slag gaan: financiën, PR, sponsoring, decoratie, locatie en optredens. We werken wel apart, maar we bespreken alles”, zegt Verena.

Leerlingen Kaj Munk organiseren feest voor Pink Ribbon HOOFDDORP - Leerlingen van het Kaj Munk College zijn al maanden druk in de weer. De 4 havo leerlingen gaan een feest organiseren voor het goede doel. En niet zomaar een feest. Een feest waar wel 600 man kan genieten van muziek, dj’s, hapjes en drankjes. Ze hebben het professioneel aangepakt en alles zelf geregeld. Van locatie tot muziek, belichting en decoratie, optredens en catering. De opbrengst komt ten goede aan Pink Ribbon, een organisatie die zich inzet voor borstkankerpatiënten.

Om te beginnen hebben de leerlingen zelf allemaal 5 euro ingelegd, maar hier kunnen ze het feest niet mee bekostigen. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar sponsoren. “Er komt echt veel bij kijken, maar gelukkig verliep de sponsoring bijna vlekkeloos”, zegt Danny van Rijn. Hij is leider van de groep die de financiën regelt. “De meeste sponsoren helpen ons door middel van diensten. We mogen het feest houden in een tent van Meer Jazz, we hebben we de flyers en posters gratis kunnen krijgen en een professionele cocktailshaker komt cocktails maken. Zelf licht en geluid en beveiliging hebben we geregeld.” Allemaal gratis. Op papier heeft de groep wel 5.000 euro bespaard. En als slagroom op de taart komen de bekende dj’s Vato Gonzalez, Jimmy Caris en Marc Benjamin draaien.

Omdat de leerlingen nog nooit eerder zo’n groot evenement hebben georganiseerd, krijgen ze begeleiding van mevrouw van de Ven. Zelf vinden ze dat ze het hebben het getroffen met de docente Nederlands. “Ze geeft goede tips en grijpt alleen in als het fout gaat”, stelt Verena Treur. “Ze laat ons veel zelf doen, maar als er iets is kunnen we altijd naar haar toe.”

Het is bijna rond. Hoeveel geld de leerlingen gaan ophalen weten ze nog niet. Danny zegt dat het ligt aan het aantal kaarten dat ze kunnen verkopen. “De komende weken hebben we het druk. Alles is geregeld maar de puntjes moeten nog op de i gezet worden. Het is nu aftellen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie