Basisschool De Tweemaster in een nieuwe jas gestoken

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - In precies een jaar van breken, bouwen en boren hebben bouwvakkers basisschool De Tweemaster in een compleet ander jasje gestoken. Onlangs werd het werk opgeleverd. Nu het grote feest nog. Het schoolteam hoopt van harte dat dit nog voor het einde van dit jaar gevierd kan worden.

Directeur Karin Koets: ‘Nog twee grote klussen en dan gaan we feestvieren’

Interconfessionele basisschool De Tweemaster kreeg er zeven nieuwe en permanente lokalen bij. Ook het oude gedeelte onderging een metamorfose. Een lokaal werd verbouwd tot teamkamer en de speelzaal werd aanzienlijk vergroot. Voor directeur Karin Koets alle reden tot juichen. “We zijn echt super blij met het resultaat”, straalt ze. “We hebben een heel bijzonder jaar achter de rug. Vooral het laatste gedeelte van de ingrijpende klus, het bouwen in de school zelf was heel ingrijpend. De lessen moesten gewoon doorgaan. Je kunt moeilijk kinderen naar huis sturen.”

De Tweemaster is vijftien jaar geleden ontstaan uit een fusie van katholiek (Wildemanskruid) en protestants (De Meerval) onderwijs in Vijfhuizen. De Stichting Interconfessioneel Onderwijs Vijfhuizen was in Haarlemmermeer de eerste op dat gebied. “Toen al hebben de beide schoolbesturen gezegd dat het belangrijk is om te kijken naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen”, weet Koets. “En doordat er heel veel overeenkomsten zijn gaat het op school erg goed. Iedereen is hier welkom, mits er respect is voor onze identiteit.”

Basisschool De Tweemaster telt momenteel 340 leerlingen en dat aantal groeit nog steeds. Dankzij de nieuwbouw heeft de school nu een jas die precies past. Met het oog op de nabije toekomst voor zowel openbare basisschool De Waterwolf als De Tweemaster blijven de noodlokalen voorlopig staan om er les in te geven als dat nodig is. De gevel van de nieuwbouw is nog getooid met grote afdekzeilen. Geen fraai gezicht voor een nieuwe school. Karin Koets weet de reden. “Kinderopvang Robinson wacht met smart op het groene licht van de gemeente om met de bouw van hun pand, dat tegen de school aankomt, te kunnen beginnen. Pas dan kan ook de gevel worden afgemaakt.”

Een prachtige school, maar met een speelplaats die bij elke regenbui verandert in een zwembad. De gemeente is er van op de hoogte en Koets is blij dat de toezegging er is dat de opknapbeurt eerder gaat plaatsvinden dan oorspronkelijk gepland. “Het is een drama en we hopen dan ook van harte dat spoedig met de klus begonnen wordt. Zodat we nog vóór de kerstvakantie met een groot feest alle mooie dingen die hier dan tot stand gekomen zijn kunnen vieren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie