Convenant Veilige School

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Onderwijswethouder Arthur van Dijk ondertekent donderdagmiddag in het Polderhuis in Hoofddorp samen met politie, bureau Halt en vele scholen de laatste fase van het convenant Veilige School. Met de ondertekening onderstrepen de deelnemende partijen dat zij de veiligheid op scholen de komende jaren willen blijven verbeteren.

De samenwerking op dit gebied is enkele jaren geleden van start gegaan. De gemeente werkt daarbij nauw samen met alle scholen in het voortgezet onderwijs, de praktijkscholen, de ROC’s, de politie en bureau Halt. In opdracht van de gemeente heeft een universitair onderwijscentrum uit Leiden een evaluatie uitgevoerd over de resultaten tot nu toe en aanbevelingen gedaan aan alle deelnemende partijen voor wat er de komende jaren nog kan worden gedaan. Het huidige convenant Veilige School loopt in september dit jaar af.

De partners in het samenwerkingsverband hebben op basis van de evaluatie samen de intentie uitgesproken het convenant om te zetten in een afspraak voor onbepaalde tijd, waarbij de gedane aanbevelingen worden opgevolgd. De partijen hebben vijf commissies gevormd, die alle een onderwerp zullen aanpakken.

De commissie Input-leerlingen werkt samen met leerlingen van scholen en ontwikkelt een gedragscode. Deze gedragscode moet een bijdrage leveren aan het prettig en veilig samenwerken.

Het doel van de commissie Incidentenregistratie is tot één registratiesysteem in Haarlemmermeer te komen. Dan komt er een commissie Conciërgeoverleg, die gericht is op de conciërges in scholen. Conciërges hebben als geen ander te maken met allerlei situaties van onveiligheid.

Daarnaast probeert een commissie Mediaveiligheid de problemen rond mediaveiligheid helder te maken. Ze biedt onder meer voorlichtingsbijeenkomsten aan voor ouders, leerkrachten en leerlingen.

Tot slot komt er een commissie Leerplicht, die een handboek maakt hoe scholen om kunnen gaan met schoolverzuim.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie