Louis van Gaal haalt cheque op bij Supercoop

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Klanten van de Supercoop supermarkten konden de afgelopen acht weken hun statiegeld doneren aan de stichting Spieren voor Spieren. Bij het inleveren van lege flessen, konden ze in plaats van op de knop ‘bon printen’ te drukken, ook kiezen voor de knop ‘geld doneren’. Maar liefst 27.000 euro werd hiermee opgehaald. Letterlijk, want Louis van Gaal kwam de cheque persoonlijk in ontvangst nemen.

HOOFDDORP - Normaal zul je Louis van Gaal niet snel in de supermarkt tegenkomen. Naar eigen zeggen komt hij er nooit. Maar woensdag 14 mei maakte hij een uitzondering. Louis van Gaal, ambassadeur van de stichting Spieren voor Spieren, kreeg 's ochtends om 11 uur een cheque overhandigd in de Supercoop supermarkt in Winkelcentrum Floriande.

Normaal doet hij dit niet. Maar hij kwam vanochtend wel naar Hoofddorp. “Met cheques van deze orde kom ik zelf.” De cheque met het flinke geldbedrag werd door Erik Dunk, de commercieel directeur van Supercoop, in de supermarkt overhandigd.

Ongeveer acht jaar geleden werd Louis van Gaal gevraagd om ambassadeur te worden van de stichting Spieren voor Spieren. “Ik was toen bondscoach van Nederland. Om mij heen waren meerdere coaches die dit soort dingen deden. Maar volgens mij ben ik de enige die het nog steeds doet. Samen met mijn vrouw.”

Louis van Gaal heeft een druk en hectisch leven, maar hij vindt het belangrijk om tijd vrij te maken voor zijn ambassadeurschap. “Voor de stichting doe ik heel veel, vind ik zelf. Het is belangrijk dat kinderen met spierziekten een toekomst hebben. Kleine dingen als tanden poetsen, die wij als normaal beschouwen, zijn voor mensen met een spierziekte vaak al moeilijk. Met het geld dat wij ophalen kunnen we hen helpen.”

De stichting Spieren voor Spieren haalt geld op met allerlei acties en activiteiten. “Het is voor de patiënten belangrijk dat ze weten dat er hulp is”, vertelt Louis van Gaal. Want ik geloof echt dat de ziekte minder progressief is als ze weten dat ze een vooruitzicht hebben.”

Op de foto overhandigt Erik Dunk de cheque van 27.000 euro aan Louis van Gaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie