Hanni Hair voetbalt ruim duizend euro bij elkaar voor het goede doel

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het zaalvoetbaltoernooi dat Hanni Hair Creations afgelopen maandag heeft gehouden, heeft ruim duizend euro opgeleverd voor War Child en Kika. “Een prachtig resultaat”, aldus de enthousiaste Hanni die terugkijkt op een geslaagd toernooi. “Veel supporters. Leuk en goed voetbal. Een sportieve sfeer. Veel steun van de sponsors. En een eerste prijs voor ons team. Wat wil je nog meer?” En vervolgens: “Ik ben heel blij met dit resultaat, want je kunt wel allerlei plannen hebben - het blijft afwachten of het ook echt een succes wordt. Maar het is allemaal goed gegaan. Dankzij alle mensen die hebben geholpen. Sponsors, artiesten, dansers, politie, brandweer en toeschouwers. Petje af.”

War Child en Kika echte winnaars

Over de wedstrijden van zijn eigen team is hij al even enthousiast en terecht. De eerste wedstrijd van Hanni Hair Creations tegen Fouradi Entertainment werd een simpele winst: 7-1. De tweede wedstrijd werd ook gewonnen net zoals de derde en daarmee stond het team in de finale. Tegenstander werd wederom Fouradi Entertainment. Deze keer was het echt spannend want Jermaine Vanenburg van Fouradi Entertainment wilde heel graag winnen. De winst en de beker ging echter naar Hanni Hair Creations want dit team scoorde in de laatste seconde de 4-3.

Het team van Hanni Hair Creations bestond onder andere uit: Hanni, Yes-r, Ali-B, Said Morabiti, Barry, Marijn, Soesi-b, Achmed, Dohan, Bilal, Said, Youssef. Said Morabiti van Hanni Hair Creations werd gekozen tot beste speler van het toernooi. Topscorer werd Ali-B. Beste Keeper was Youssef.

Hanni koos voor War Child en Kika om dat beide instanties zo’n goed werk doen. “Stel je voor - je was een oorlogsslachtoffer en je hebt geen cent te makken en je ziet veel mensen die geen eten hebben. Dan maakt het niet uit wie je bent - je moet elkaar helpen.” Bij Kika gaat het om zieke kinderen. “Het doet me gewoon pijn om zieke kinderen te zien lijden. Stel je voor dat het jou overkomt of dat het je eigen kind is of iemand van je familie. Laten we elkaar helpen in dit leven. Laten we elkaar steunen. Dan komen we verder dan alleen maar oorlog voeren.”

Die sociale bewogenheid is ook een belangrijke drijfveer waarom Hanni zoveel meer doet dan knippen in de winkel. Zo heeft hij al geknipt in een bejaardehuis en in een ziekenhuis. Hij heeft op scholen geknipt en veel getoerd door het land. “Ik hoop dat anderen ook iets leuks organiseren. Vooral voor jongeren. Ik zou zeggen: houd gewoon www.hanni-haircreations.nl in de gaten. Daar is binnenkort meer informatie te vinden, inclusief filmpjes en foto’s.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie