Dankzij Rotary 1852 kan Adamas dagdeel langer open

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De Rotary Club Haarlemmermeer van 1852 is een jonge dynamische serviceclub waarbij de lijfspreuk kernachtig tot uitdrukking komt: ‘Service Above Self’ Conform deze gedachte zocht voorzitter Peter Weerman een project waaraan de club zich enkele jaren verbonden zal achten. Dit werd uiteindelijk het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep: een inloop- en informatiehuis voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten voor de grote regio Haarlemmermeer en omstreken.

Om geld te genereren worden twee evenementen georganiseerd. Vrijdag 9 mei konden de leden naar een benefietconcert in de kleine zaal van het prachtige Amsterdamse concertgebouw. Het bijzondere concert werd gepresenteerd door Catherine Keijl, die ook voor Adamas geen onbekende is. Voor de pauze was er een optreden van het Nederlands saxofoon kwartet bestaande uit Leo van Oostrom, Ed Bogaard, Adri van Velsen en Alex de Leeuw. Het kwartet nam het gezelschap mee langs een stoeterij van dieren en mocht een staande ovatie in ontvangst nemen. Na de pauze was het de beurt aan het Quinteto Tango Extremo dat samen met het Tangodanspaar Peter Bosveld en Eugenie Parakhina voor een samenspel van muziek en dans zorgde. De vijf tangovirtuozen Tanya Schaap, Ben van Dungen, Hans van der Meer, Luc van Gestel en Anna Elis de Jong zorgden ervoor dat de zaal van de eerste tot de laatste minuut genoot.

Dankzij de steun van vele bedrijven en kaartkopers kon voorzitter Weerman aan Lily Nieuwenhuizen van Adamas inloophuis een cheque overhandigen. Dankzij deze cheque kan Adamas inloophuis gedurende twee jaar lang één dagdeel langer haar deuren geopend houden speciaal voor kinderen met kanker.

Op 17 mei gaat een aantal bedrijven een dag lang karten met vijftien kartteams. Ook dit wordt speciaal georganiseerd voor het Adamas Inloophuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie