Bewoners Franklinstraat paar weken tussen de stutpalen

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Huurder C. Schaut van het appartementencomplex aan de Franklinstraat in Badhoevedorp is kritisch over de voorzorgsmaatregelen die bouwbedrijf Heijmans vorige week heeft afgekondigd tegen een mogelijke constructiefout in het wooncomplex.

Bouwbedrijf Heijmans onderzoekt mogelijke constructiefout wooncomplex BADHOEVEDORP - ,,Ik heb het idee dat ze meer weten dan ze ons willen vertellen. Gaan we dezelfde kant op als de mensen in Bos en Lommer of die van de balkons in Maastricht?’’

Bewoners van de 68 appartementen kregen vorige week tijdens een in allerijl belegde informatiebijeenkomst te horen dat er vorige maand een scheur is ontdekt in één van de appartementen. Om alles uit te sluiten is daarom een onderzoek naar de constructie van de drie woontorens gestart. Uit voorzorg worden alle appartementen, met uitzondering van de bovenste woonlaag, gestut. Drie stutpalen in de woonruimte en nog eens drie op het balkon. De bewoners kunnen wel gewoon in hun appartement blijven wonen.

De drie woontorens met elk zes woonlagen zijn begin vorig jaar opgeleverd. Volgens een medewerker van Heijmans is er vermoedelijk niets aan de hand, maar is in overleg met de gemeente toch besloten om geen enkel risico te nemen. Daarom is afgesproken de appartementen te stutten gedurende het onderzoek naar de constructie. Dat onderzoek neemt in totaal zo’n twee weken in beslag, zo is vorige week gezegd. Bewoners van de appartementen is voorlopig afgeraden om op hun balkon te gaan zitten.

Voorzitter H. Franzen van de vereniging van eigenaren van één van de woontorens is erg te spreken over de aanpak van Heijmans. “We hebben goede voorlichting gekregen. We zijn als vereniging inmiddels ons complex rond geweest, maar hebben geen scheuren meer ontdekt. Ik denk daarom dat het allemaal nogal meevalt. Het is nu wachten op de uitslag van het onderzoek.”

Huurder Schaut is heel wat kritischer. “Het is maar te hopen dat het allemaal goed afloopt. Maar we woonden hier natuurlijk al met de nodige zorgen. Als bewoners hebben we sinds vorig jaar al te maken gehad met overstromingen, rioleringsproblemen en wateroverlast. Ik wil geen paniek maken, maar waar gaan we heen?”

Schaut vindt het logisch dat de bewoners van de koopflats doen alsof ze zich minder zorgen maken “Die zijn natuurlijk bang voor waardevermindering van hun appartement.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie