Scholen schrijven zich weer in voor het NME aanbod

29 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2008-2009 is gestart. Alle basisscholen in de regio Amstelland- en Meerlanden kunnen zich inschrijven op een aantrekkelijk aanbod van leskisten, lessen, projecten en nascholingsactiviteiten.

Opvallend dit jaar is het grote aanbod van nieuwe activiteiten en nieuwe leskisten voor alle leeftijdsgroepen. Een schoolbreed project is de Warme Truiendag in februari met aansluitend Energy Survival voor groep 7 en 8, een educatieprogramma rondom energie.

Tot 6 juni kunnen de scholen zich inschrijven via de regionale website: www.natuurmilieuweb.nl. Om het nog wat makkelijker te maken bij het kiezen is het aanbod op een overzichtelijke poster gezet. Scholen in Haarlemmermeer kunnen kiezen uit 43 leskisten, 42 natuur- en milieulessen, 15 lespakketten, tweee nascholingsactiviteiten voor de leerkrachten en divers ander materiaal. Voor iedere leskist wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Met het geld wordt de kwaliteit van het NME-aanbod op het huidige hoge peil gehouden. Het aanbod NME Haarlemmermeer is onderdeel van het regionale samenwerkingsverband Amstelland- Meerlanden, waarvan ook de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn deel uitmaken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie