Burgemeester bezoekt Nieuwebrug

29 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Tot die conclusie kwamen de partijen maandagavond tijdens het bezoek van burgemeester Weterings en wethouder Nobel aan het bestuur van de kersverse Buurtvereniging Nieuwebrug/De Liede. Mede-gesprekspartner was gebiedsmanager Peter de Graaf. Het door de gemeente opgestelde Masterplan voorziet in een grote uitbreiding van bedrijventerrein De Liede en een afwaardering van de Spaarnwouderweg. Het bestuur ziet de ontwikkelingen met grote zorg tegemoet, liet voorzitter Anne Ruth Leenman tijdens het overleg weten. “Vergroten van economische activiteit en tegelijkertijd het groen handhaven en zelfs uitbreiden is niet eenvoudig. We wijzen de plannen niet af maar er moet wel een goede balans ontstaan voor de bewoners in dit gebied. Bewoners en bedrijven zijn het er over eens dat afsluiting van de Spaarnwouderweg een optie is, maar alleen als er een goede oplossing komt. Nu is dat niet goed geregeld. Zolang er bedrijven op de dijk gevestigd zijn kan deze weg niet dicht. Uitkopen is een mogelijkheid”, betoogde Leenman die haar bezoek wees op een grote tegenstelling. “Volgens het geldende bestemmingsplan uit 1973 wonen we in ‘t openbaar groen. Om die reden wordt een vergunning voor een aanbouw aan een woning geweigerd terwijl een bedrijf wel toestemming krijgt een loods te bouwen. Dat voelt niet goed.” Zowel Weterings als Nobel konden zich dat goed voorstellen en beloofden de zaak de volgende dag al te zullen onderzoeken. Snelheid noemde Nobel ook belangrijk voor het maken van een goede ontsluiting voor De Liede. “Het is duidelijk dat er een nieuwe ontsluitingsweg moet komen. Aantakken op de hoofdstructuur ligt het meest voor de hand. Gezien ons beleid dus geen ontsluiting via de Ringdijk. Indien nodig moeten we snel met de onteigeningsprocedure beginnen.”

Kersverse buurtvereniging blij met de vele hoopvolle reacties NIEUWE BRUG - Geen afwikkeling via de Spaarnwouderweg en daarmee via de Ringdijk, maar een directe aansluiting van bedrijventerrein De Liede op de A205. En bij voorkeur voordat nieuwe bedrijven er van start gaan. Dat is wat er moet gebeuren om de omgeving leefbaar te houden.

Het bestuur van de buurtvereniging noemde het bezoek ‘bijzonder positief’. “We hebben het gevoel dat we erkenning hebben gekregen voor alles waar we mee bezig zijn. De reacties van gemeentezijde waren zeer hoopvol.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie