De VAC enquêteert bewoners van het Duinpadblok voor Ymere

30 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP – De Stichting VAC Haarlemmermeer zet zich in voor de praktische bruikbaarheid van de woning, woongebouw en woonomgeving. Het gaat daarbij vooral om zaken als een logische en praktische indeling van een huis, voldoende ruimte, logische looplijnen en doelmatige installaties.

In Nederland zijn circa 175 Adviescommissies Wonen actief.

Leden van de VAC Haarlemmermeer hebben steekproefsgewijs, vanaf eind mei 2008, een afspraak met de bewoners van het Duinpadblok hierover gemaakt. Gemeten wordt de woontevredenheid over de appartementen en over de destijds door de VAC Haarlemmermeer uitgebrachte adviezen met betrekking tot appartementen en woonomgeving.

Te wenig leden........Vrijwilligerswerk, een uitdaging!

De VAC Haarlemmermeer zoekt leden die zich regelmatig met de wonningen en woonomgeving willen bezighouden.

Wat doet de VAC Haarlemmermeer?

De adviescommissie voor woningbouw en woonomgeving Haarlemmermeer is een woonconsumentenorganisatie, werkzaam op lokaal niveau. De commissie toetst daarvoor bouwtekeningen en geeft advies aan de opdrachtgever en stelt zich daarbij ten doel:

* Het bevorderen van de gebruikskwaliteit van de woning en woonomgeving;

* Het behartigen van de belangen van de woonconsument vanuit de visie van de toekomstige gebruiker.

De Gemeente Haarlemmermeer ondersteunt de VAC Haarlemmermeer en heeft hiertoe een convenant afgesloten. De adviescommissie bestaat uit vrijwilligers. Zij werkt met een ambitieus en deskundig team van vrouwen en mannen. De VAC Haarlemmermeer is aangesloten bij de landelijke organisatie VACpunt Wonen, die onder andere trainingen en cursussen verzorgt.

Wie doet mee?

Wie heeft er één dag per week tijd en wil zich hier ook mee bezighouden? Voorwaarde is het handig met een computer zijn, niet terugdeinzen voor een cursus en interesse hebben in dit onderwerp en inwoner van de gemeente Haarlemmermeer zijn.

De voorzitter, Mieke C. van den Heuvel, (023) 584 86 13 of miekec.vandenheuvel@kpnplanet.nl, vertelt geïnteresseerden hierover graag meer!

Stichting VAC Haarlemmermeer

Adviescommissie voor Woningbouw en Woonomgeving

Secretariaat: Postbus 604, 2130 AP Hoofddorp

Email: vac.haarlemmermeer@lycosmail.nl

Foto: VAC Haarlemmermeer na de schouw in de wijk Sportdorp te Hoofddorp

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie