Allergoeiste gaat in gepimpte trailer naar EK voetbal

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Nederland wint van Frankrijk. Daar is vriendengroep de Allergoeiste van overtuigd. De mannen zitten er in Bern met hun neus bovenop. Samen met hun feestweek-collega’s de All Stars. Over een paar dagen vertrekken ze naar Zwitserland. Ze nemen hun eigen slaapplaats annex feestzaal mee in de vorm van een oplegger die via Marktplaats op de kop werd getikt en na maandenlang hard werken aan alle eisen voldoet. Zowel het interieur als de technische staat. Moeiteloos kwam de uit 1971 stammende oplegger door de keuring. De kolos heeft een rijk voorziene bar aan boord en over de hele lengte bevinden zich aan weerszijden houders met oranjekleurige bierglazen. In opvallende oranje letters, de kleur van het team, staat de naam Allergoeiste op het onderkomen. Een trekker van Middelkoop Transport uit Nieuw-Vennep brengt het gevaarte naar de EK camping in de buurt van Bern.

‘Nederland wint van Frankrijk en wij zijn erbij’

Het idee een oplegger te kopen is afkomstig van Haitze Hamelink, steunpilaar van het Vijfhuizense feestweekteam Allergoeiste. “Vorig jaar kwam het team All Stars met een compleet verbouwde brandweerwagen naar de feestweek die als hun thuishonk werd gebruikt. Ook wij waren er kind aan huis en vonden dat we niet achter konden blijven. Met z’n allen hebben we gelapt en deze jongen gekocht die jaren heeft staan te verkommeren tussen de brandnetels en nu als rijdend clubhuis aan een nieuw en rijk leven gaat beginnen”, vertelt Haitze met een grote grijns.

Ook Allergoeiste Jeroen van Bakkum heeft zin in het avontuur en is samen met z’n bloedbroeders druk aan het repeteren. “Onze oranje strijdliederen zullen weerkaatsten tegen de Zwitserse bergen”, voorspelt hij bij een biertje.

Het is duidelijk: aan Allergoeiste en All Stars zal het niet liggen als Holland niet de allergoeiste blijkt te zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie